Neto profit Dojče telekoma premašio pola milijarde eura

Dodajte komentar

Najveći njemački telekomunikacioni operater Dojče telekom saopštio je juče da je u trećem tromjesečju ove godine ostvario neto profit od 588 miliona eura, u odnosu na gubitak od sedam milijardi evra u istom periodu 2012. godine.

Prošlogodišnji gubici su nastali usljed troškova spajanja američkog preduzeća Dojče telekoma DET sa firmom Metro PCS komunikejšns, podsjeća agencija Blumberg.

Dobit prije oporezivanja, otpisa i amortizacije (EBITDA) od jula do septembra ove godine pala je za 2,6 odsto na godišnjem nivou, na 4,66 milijardi eura.

Analitičari u anketi Blumberga predviđali su da će dobit biti još niža – 4,57 milijardi eura.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Promet njemačkog telekomunikacionog koncerna u trećem tromjesečju ove, u poređenju sa istim periodom prošle godine, povećan je za šest odsto na 15,5 milijardi eura.

Dojče telekom je juče potvrdio svoju prognozu za ovu godinu i očekivanje da će EBITDA biti približno 17,5 milijardi eura.

Koncern je istovremeno objavio da je na domaćem njemačkom tržištu u trećem tromjesečju stekao 470.000 novih korisnika, dok je u SAD broj njegovih klijenata povećan za 2,3 odsto, na 45 miliona. (capital.ba)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *