Dautović o preduzetništvu žena na Forumu FREJA u Briselu

Dodajte komentar

Sedmi Forum FREJA i Konferencija Forum za regionalne i evropske zajedničke mogućnosti- Jednake mogućnosti, demokratija i izazovi evropskih organizacija civilnog društva održanm je od 4. do 5. novembra u Briselu.

Na inicijativu i predlog Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća Crne Gore, na konferenciji je u ime Udruženje preduzetnica Crne Gore učestvovala potpredsjednica Udruženja Edita Dautović, navodi se u saopštenju dostavljenom portalu Bankar.me.

Učesnicima Sedmog Foruma Freja su se između ostalih, obratili Margareta Eklund, predsjednica,Freja akademija,  Andris Kesteris, glavni savjetnik za civilno društvo i medije u Generalnom direktoratu za proširenje, Maria Asenius, šefica kabineta komesara Malmstroma iz Direktorata za Unutrašnje poslove, Eduard Kukan, šef Delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa Albanijom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom, Crnom Gorom i Kosovom, Cveto Stantić, kopredsjedavajući Zajedničkog Konsultativnog odbora Evropskog ekonomsko socijalnog komiteta za odnose EU-Turska, kao i mnogi drugi ugledni zvaničnici EU i zemalja u regionu.

“U okviru FREJA održane su i brojne radionice: Lobiranje i zastupanje; evropski ženski lobi kampanja; EU politike i strategije Evropa 2020; Organizacija civilnog društva u Evropi, najbolji primjeri iz prakse; Nova tehnologija i društveni mediji kao oruđe za NVO”, saopšteno je iz Udruženja preduzetnica Crne Gore.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Dautović je imala niz bilateralnih susreta, gdje je razgovarala sa ostalim učesnicima pored navedenih tema, i o preduzetništvu žena u zemljama regiona, podršci civilnog sektora ženskom preduzetništvu, mogućnostima umrežavanja žena preduzetica regiona, budućim zajedničkim projektima i mnogim drugim pitanjima koja se odnose na ekonomske preduslove unapređenja preduzetništva generalno.

Ovaj događaj je organizovan uz podršku Programa “People 2 People program”, kapaciteti civilnog društva,Generalnog direktorata EU za proširenje, u okviru TAIEX instrumenata pomoći Evropske komisije i Freja akademije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *