Rekordna zaposlenost u Njemačkoj

Dodajte komentar

U Njemačkoj je u septembru mjesecu ove godine bilo nešto više od 42 miliona zaposlenih, saopštio je Savezni zavod za statistiku rekordni uspjeh nacije.

Njemački statistički zavod procijenjuje da će na osnovu rasta konjunkture, 2014. godina donijeti još bolje rezultate i nova radna mjesta.

Brojkom od preko 42 miliona zaposlenih postignut je rekord od pada Berlinskog zida i ujedinjenja dvije Njemačke, a njemačka vlada, kako prenose danas mediji, računa s tim da će 2014. godine po prvi put u Njemačkoj, u godišnjem prosjeku, biti 42 miliona zaposlenih.

Ove godine bi ta cifra, procijenjuje statistika, trebalo da na godišnjem prosjeku iznosi oko 41,8 miliona zaposlenih.

Iz Industrijske i trgovinske komore Njemačke (DIHK) pokazuju, takođe, optimizam kao i u vladi i procijenjuju da će u sljedećoj godini biti otvoreno oko 250 000 novih radnih mjesta.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

U sljedećoj godini se, prema navodima DIHK, može računati sa stopom privrednog rasta od 1,7 odsto, dok u ovoj godini njemačka privreda bilježi rast od 0,5 odsto.

Da se Njemačka dobro nosi sa finansijskom i evro-krizom, koja je zahvatila zemlje Evropske unije, govori i današnji podatak da je u broj nezaposlenih u oktobru na najnižem nivou u posljednjih godinu dana.

U Njemačkoj je u ovom mjesecu bilo 2,801 milion nezaposlenih, što je za 48.000 manje nego u septembru, ali i 48.000 više nego u oktobru prošle godine. (Capital.ba)

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *