Održana konstitutivna sjednica UO Asocijacije menadžera CG

Dodajte komentar

Sa ciljem osnaživanja menadžerske profesije danas je održana konstitutivna sjednica Asocijacije menadžera Crne Gore, kao strukovne organizacije. Na sjednici su usvojena ključna dokumenta i izabrani organi Asocijacije.

Ovim povodom upriličena je i press konferencija, na kojoj su govorili: Milutin Nino Radulović (predsjednik Skupštine), Slavoljub Popadić (potpredsjednik), Srđan Vukčević (potpredsjednik), Jelena Pavićević (rukovodilac komunikacijsko-medijskog pula) i Budimir Raičković (predsjednik Asocijacije).

Milutin Nino Radulović: „Menadžerska znanja su bila važna i meni kada sam osnivao prvu prvu privatnu televiziju u Crnoj Gori, i svih ovih godina radim na tome da usavršavam svoje upravljačke sposobnosti.“

Slavoljub Popadić: „Naša ambicija jeste da omogućimo crnogorskim menadžerima na svim nivoima, da u budu u kontaktu sa svojim kolegama iz cijele CG, iskusnim inostranim menadžerima, gostujućim menadžerima, te ekspertima i misliocima iz domena razvoja menadžmenta i rukovodjenja.

Pored profita, pažljivo tretiramo društveno odgovoran odnos prema široj zajednici, kao što je definisano u našem etičkom kodeksu: Profit shvatamo kao izdvajanje danas za bolje sjutra, stoga se nećemo zauzimati samo za puko ostvarivanje profita, već za takvu njegovu upotrebu koja će otvarati nova radna mjesta, povećati blagostanje zajednice i osigurati održivi razvoj.“

[widgets_on_pages id=”Baner”]”

Srđan Vukčević: „Naša očekivanja od mreže menadžera jesu želja za kontinuiranom edukacijom i fokus na znanje i razmjenu iskustava kako bi pomogli sebi, svom timu i organizaciji koju vode.

Želimo da budemo organizacija koja podstiče razvoj svojih članova. Uspješni profesionalci u menadžmentu se teško mogu razviti samo od sebe, već se grade kroz organizovanu edukaciju, intenzivne treninge i razmjenu iskustava.

Menadžeri su poznati po tome što rade i koje rezultate postižu. Jedna od najvećih prepreka u njihovom daljem razvoju jeste upravo činjenica da sve manje imaju vremena za sebe i za svoju edukaciju. Cilj nam je da promovišemo koncept edukacije koja traje čitavog života.“

Jelena Pavićević: „Termin menadžer je do prije 15 godina u CG bila strana riječ, a menadžerska profesija je bila apstrakcija. Ona je danas prihvaćena kao pojam upravljača, odnosno upravljanja.

Zašto je zapravo neophodno da tu profesiju približimo kao važnu? Zato što biti stručnjak u pravu, ekonomiji, medicini ili muzici ne znači da se zna upravljati niti procesima niti ljudima. Menadžment je ozbiljna nauka koja se uči i kroz teoriju i kroz praksu.

Dobrog menadžera krase preuzimanje i suočavanje sa odgovornošću, spremnost na iznošenje stava, fokusiranost na ciljeve, efikasnost u radu, sposobnost motivisanja ljudi, sposobnost da nagradi i kazni, a priznaćemo svi da u Crnoj Gori u svakoj kompaniji i instituciji nedostaje takvih ljudi.“

Budimir Raičković: „Da bi postigli zacrtane ciljeve, bilo je neophodno da danas donesemo neke odluke koje će na jasan način definisati principe rada, ustrojstvo i organe Asocijacije. Danas smo konstituisali odnosno izabrali najvažnije organe za rad Asocijacije: Upravni odbor, Izvršni odbor i potpredsjednike. Upravni Odbor je donio i odluku da formira komunikacijsko-medijski centar kao tijelo od posebnog značaja za odnose s javnošću i promociju naših ideja, aktivnosti i rezultata.

Asocijacija menadžera je dobila punu podršku od evropske Asocijacije Menadžera, u kojoj smo dobili status posmatrača sa otvorenom mogućnošću punopravnog članstva u trenutku kada naša država postane član EU.

Danas je UO donio Odluku da se prihvati predlog Protokola o saradnji sa Srpskom Asocijacijom Menadžera, te odredio delagaciju koja će u četvrtak 31. oktobra pristupiti potpisivanju. UO je prihvatio i prijedlog Sporazuma o saradnji sa Hravatskom Udrugom Menadžera–CROMA, koji će biti potpisan 29. novembra u Zagrebu.

Za nas je od posebnog značaja da promovišemo Crnu Goru ne samo kao turističku destinaciju nego kao destinaciju čije bogatsvo leži u vrijednim i sposobnim ljudima, koji radeći na sebi i svojim rezultatima pomažu i svojoj državi.

Upravo zato članovi Asocijacije mogu biti ljudi koji imaju viziju razvijene Crne Gore i koji imaju volju i snagu da to sprovedu.“

Predsjednik Skupštine:

Radulović Milutin Nino

Predsjednik Asocijacije i UO:

Raičković Budimir

Potpredsjednici:

Popadić Slavoljub, zamjenik predsjednika

Belević Nela

Ivanović Ivica

Nikić Vinko

Vukčević Srđan

Generalni sekretar:

Radović Slobodan

Članovi Upravnog Odbora:

Adžić Dragan

Boljević Arsenije

Belević Nela

Brnović Radosav

Ivanović Ivica

Ivanović Marko

Jauković Danilo

Krasnići Jasmin

Lučić Davor

Makrid Filip

Maksimović Gojko

Mijović Ivan

Nikić Vinko

Novović Nenad

Pavićević Jelena

Perović Nebojša

Popadić Slavoljub

Radulović Zoran

Ramusović Meliha

Samardžić Radovan

Savić Zoran

Stamatović Veliša

Vukčević Srđan

Članovi Izvršnog Odbora:

Belević Nela

Ivanović Ivica

Nikić Vinko

Perović Nebojša

Popadić Slavoljub

Savić Zoran

Stamatović Veliša

Vukčević Srđan

Rukovodilac komunikacijsko-medijskog pula:

Pavićević Jelena

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *