Turska vidi Crnu Goru kao sigurno tržište

Dodajte komentar

Crna Gora je veoma atraktivna destinacija za turske investitore i Turska vidi Crnu Goru kao sigurno tržište, kazao je u intervjuu za Pobjedu ambasador Turske u Crnoj Gori Mehmet Nijazi Tanilir.

On je istakao da su su odnosi između dvije države perfektni i najavlio je  nove investicije.

„Crna Gora jeste mala država, ali investitorima ima mnogo da ponudi. Poslovni ljudi iz Turske koji su ovdje ulagali zadovoljni su uslovima i tretmanom njihovog kapitala. Naravno, vidimo prostor za unapređenje investicione saradnje, pa je moguće očekivati nove investicije“, ocijenio je Tanilir.

Na konstataciju da je Turska jedna od najatraktivnijh turističkih destinacija svijeta, te da se Crna Gora takođe profilisala kao atraktivna turistička destinacija Tanilir je istakao da Turska jeste velika svjetska turistička destinacija koju godišnje posjeti 33 miliona turista.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Na pitanje šta nedostaje Crnoj Gori za još veći napredak u ako se broj turističkih posjeta Turske uporedi sa Crnom Gorom, koja ima nešto preko 600.000, a posjeti je pola miliona turista, ispada da je Crnu Goru posjetilo više turista po glavi stanovnika nego Tursku.

„Veoma ste uspješni na ovom polju, samo bih naglasio da treba ulagati u infrastrukturu i gradnju hotela. Mislim da i u tom sektoru možemo očekivati nove investicije iz Turske“, istakao je između ostalog Tanilir.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *