Prodaje se automobil Hemfrija Bogarta iz filma „Kazablanka“

Dodajte komentar

U okviru aukcije, koju 25. novembra čuvena aukcijska kuća, Bonam, organizuje u Njujorku, naćiće se i jedan automobil koji je ’’glumio’’ u jednom od najpoznatijih filmova svih vremena.

Riječ je o Buicku iz 1940. godine, za čijim volanom se u filmu „Kazablanka“ našao niko drugi do Hemfri Bogart.Automobil po imenu Model 81C je jedan od ukupno napravljenih 230 primjeraka za proizvodnu 1940. godinu. Do sada je prešao blizu 68.000 kilometara, a devedesetih godina prošlog vijeka u potpunosti je restauriran.

Osim komadića filmske magije, budući vlasnik će dobiti i 5,2-litarski osmocilindarski agregat, trostepeni manuelni prenos, dok je sam automobil u Astek braon boji.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Do sedamdesetih godina prošlog vijeka, četvorotočkaš je bio u vlasništvu filmskog studija braće Vorner, a od tada je promijenio više vlasnika, s tim što je posljednji put prodat juna 1995. godine za iznos od današnjih 153.500 eura.

Što se očekivane cijene za najavljenu aukciju tiče, iz Bonama su saopštili da od Astek braon Buicka iz 1940. očekuju između 326.000 i 362.000 hiljade eura.

Odlična cijena za polovnjak star više od 70 godina, prenose agencije.

 

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *