Radnici DKP nastavili blokadu kapije, fabrici zbog duga isključena struja

Dodajte komentar

Radnici Duvanskog kombinata Podgorica (DKP) već četvrti dan ne dozvoljavaju izvoz gotovih proizvoda iz fabrike, blokadom kapije na ulazu u sjedište fabrike. DKP-u je juče isključena i struja zbog duga prema EPCG od oko 72.000 eura.

– Vrijednost blokiranih proizvoda je 50 hiljada eura – saopštio je izvršni direktor fabrike Slavoljub Vukašinović koji se juče sastao sa predstavnicima Ministarstva finansija i nadležnih institucija.

– Razgovarao sam sa pomoćnikom direktora Poreske uprave i sa direktorom trezora. Zaključak je da nam se kroz proceduru Vlade obezbijedi povraćaj poreza na dodatu vrijednost (PDV) u akciznim markicama, ili po našim potrebama, kako već budu – rekao je Vukašinović za Pobjedu.

On očekuje donošenje odluke u četvrtak na sjednici Vlade.

Vukašinović kaže da je DKP zbog tri računa za utrošenu električnu energiju isključen sa mreže.

– Pokušaćemo da nađemo neku mogućnost da platimo nešto Elektroprivredi da nas uključi – kazao je Vukašinović.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Na zboru radnika ponovljeni su zahtjevi da im se precizira kada će dobiti zaostale zarade, a predstavnici Sindikata apelovali su na Vladu da konačno odluči šta će biti sa DKP.

Predsjednik Sindikata DKP Zoran Prelević tražio je i odgovor na pitanje – šta će biti sa izgradnjom fabrike i da li država razmišlja o izmještanju fabrike na novu lokaciju.

Prelević je kazao da je neprihvatljivo plaćanje penala Zetagradnji u vrijednosti od 150.000 eura na mjesečnom nivou.

Radnici traže da se definiše tačan datum otpremnine za zainteresovane radnike, kao i uvid u iznos novca u stečajnoj masi.

– Džaba nama i akcizne markice, džaba nama sve kad mi nemamo naznake šta će biti sa Duvanskim kombinatom i da li ćemo mi ovdje da ostanemo i stalno plaćamo tih 150.000 eura, sve dok se ne istopi stečajna masa koja je inicijalno iznosila u februaru mjesecu 4,6 miliona – rekao je Prelević.

Novo okupljanje radnika zakazano je za u utorak u deset sati. (Pobjeda.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *