Zakerberg kupio cijeli komšiluk

Dodajte komentar

Prvi čovjek Fejsbuka Mark Zakerberg odlučio je da dio svog bogatstva uloži u privatnost i “toplinu svog doma”, pa je bukvalno kupio cio komšiluk.

Mladi milijarder je potrošio 30 miliona eura na četiri placa i kuće, koji su oko njegovog doma u Palo Altu, ali nema namjeru da bilo šta mijenja u svom okruženju.

Zakerberg je bio zadovoljan komšijama i opuštenom atmosferom u kraju u kom živi sa svojom suprugom, pa danas četiri kupljene kuće iznajmljuje istim porodicama, koje su i dosad u njima živjele.

Vlasnik Fejsbuka se na ovaj potez odlučio kada je čuo da neki investitori “mjerkaju” placeve u njegovom okruženju, sa namjerom da izgrade luksuzne vile i prodaju ih po većoj cijeni uz slogan “budite prvi komšija Marka Zakerberga”. 

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Zakerberg je svoju kupovinu započeo u decembru, a završio ju je prošlog mjeseca, kada su novinari otkrili da on stoji iza četiri akvizicije. Nekretnine je plaćao po različitim cijenama, a najskuplja je plaćena 14 miliona dolara.

“Ti iznosi su apsurdni, iako je ovaj kraj skup”, rekao je agent za nekretnine specijalizovan za Palo Alto.

Ipak, očigledno je da milijarderi sebi mogu da priušte i kupovinu cijelog komšiluka kako bi se osjećali prijatno u svom domu.

Inače, 29-godišnjak se u ovaj dom uselio nakon više godina života u skromnim, iznajmljenim stanovima, a platio ga je oko sedam miliona. U istom kraju kuće  imaju i drugi IT giganti – Marisa Majer iz Jahua i Leri Pejdž iz Gugla. U Palo Altu je živio i Stiv Džobs. (B92)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *