NIS zainteresovan za istraživanje nafte u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Naftna industrija Srbije (NIS) je zainteresovana za projekat istraživanje nafte u Crnoj Gori, ali prije na kopnu nego na moru, saopštio je generalni direktor te kompanije Kiril Kravčenko.

On je u intervjuu za Biznis plus kazao da je NIS, što se tiče istraživanja u Crnoj Gori, ušao u bazu podataka projekta, analizira je i do kraja godine će odlučiti da li će učestvovati u narednoj fazi tog projekta.

“Sada nijesmo spremni da idemo na istraživanje nafte u moru, koncentrisani smo na kopno. Ali, naša matična ruska kompanija može da podrži i istraživanje nafte na moru i, s obzirom na to, analiziramo moguće podatke”, dodao je Kravčenko, dodajući da NIS želi da postane regionalni lider u svim biznisima kojima se bavi.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Imamo mnogo potencijalnih istraživačkih projekata u zemljama u regionu, neke analiziramo, a već smo ušli u tri projekta u Rumuniji, dva u Mađarskoj i jedan u Bosni i Hercegovini. Analiziramo i projekte u drugim državama regiona i vreme će pokazati jesu li oni isplativi”, dodao je Kravčenko.

Kompletan intervju sa generalnim direktorom NIS-a možete pročitati ovdje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *