Od privatizacije u prvoj polovini 2103. prihod 292.600 eura

Dodajte komentar

Ukupan prihod od privatizacije u prvoj polovini godine je 292.600 eura, navodi se u izvještaju o realizaciji plana privatizacije za period od početka godine do kraja juna, koji je juče usvojila Vlada.

– Taj prihod ostvaren je aukcijskom prodajom imovine i akcija državnih preduzeća, dok tenderskom, berzanskom i prodajom putem stečaja nije ostvaren prihod – kaže se u izvještaju.

Ostvarena je aukcijska prodaja tri poslovna prostora Hotelske grupe Budvanska rivijera i poslovnog prostora Castello Montenegro u Pljevljima.

Odlukom o planu privatizacije za 2013. godinu predviđeno je da se putem javnog tendera privatizuju  Kontejnerski terminal i generalni tereti i Novi duvanski kombinat, dok je djelimična privatizacija ili dokapitalizacija predviđena za Montecargo, Montenegro Airlines, Budvansku rivijeru, Ulcinjsku rivijeru, Institut crne metalurgije, Fabriku elektroda Piva, Poliex, Pobjedu i Institut „Dr Simo Milošević“.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

– Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte je u martu 2013. godine proglasio neuspjelim tendere za prodaju akcija Novog duvanskog kombinata, kao i djelimičnu privatizaciju ili dokapitalizaciju Pobjede i Instituta „Dr Simo Milošević“ – navodi se u izvještaju.

Plan privatizacije za ovu godinu bio je baziran na pripremi i otpočinjanju tenderskog procesa u društvima na osnovu već donijetih odluka Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte i donošenjem odluka o pokretanju novih privatizacija i aktivnostima na valorizaciji turističkih lokaliteta. Vlada  je na sjednici od 24. januara 2013. godine, na predlog Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte, donijela odluku o planu privatizacije za tekuću godinu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *