Ziraat banka otvara filijalu u Crnoj Gori!

Dodajte komentar

Ambasador Crne Gore u Turskoj, Ramo Bralić je ovih dana imao intezivne razgovore na raznim nivoima o otvaranju Zirat Banke u Crnoj Gori. Imao je važan sastanak sa generalnim direktorom Zirat Banke Huseinom Ajdinom njegovim zamjenikom Osmanom Arslanom i članom Odbora direktora Feyzi Ćuturom.

Sastanak je prošao u  atmosferi dobrog razumijevanja na temu iznalaženja modela otvaranja Banke čije je otvaranje veliki preduslov privlačenju turskih investicija u Crnoj Gori i osnaživanje njena razvoja.

Poslovodstvo Zirat Banke je pokazalo razumijevanje za pomenute zahtjeve i iskrene želje da se turska banka instalira u Crnoj Gori i na kraju prihvatilo i predložilo da otvori banku u Crnoj Gori s punim bankarskim kapacitetom – ne kao filijalu Zirat banke iz Sarajeva- i time učini ekonomsku saradnju i investicionu aktivnost turskih kompanija realnijom i efikasnijom.

Poslovodstvo Banke je iskazalo da nemaju praksu kupovine banaka jer im je predlagana i ta mogućnost. Zatražili su da im se dostave propisi Crne Gore koji regulišu otvaranje banaka i odredili – zadužili zamjenika generalnog direktora Osmana Arslana da radi na otvaranju Banke čime su pokazali da odluku smatraju donešenom, prenosi portal CrnaGoraTurska.com.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Ambasador je intezivirao rad na otvaranju Banke nakon sastanka sa političkih konsultacija ambasadora s političkim rukovodstvom CG, kada je čuo potrebu i želju da Zirat Banka ili neka druga  otvori svoju banku shodno crnogorskim propisima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *