Lazović: Nećemo smanjivati plate zaposlenima u javnom sektoru

Dodajte komentar

Potpredsjednik Vlade Vujica Lazović kazao je da Zakon o javnim zaradama ne predviđa smanjenje plata zaposlenih u javnom sektoru.

Lazović je naveo da može doći do povećanja zarada onih koji se nalaze na značajnim pozicijama u javnoj administraciji.

“Rekao bih prije da će doći do povećanja nekih zarada i to onih zaposlenih u javnom sektoru koji mnogo rade i koji obavljaju poslove koji su od izuzetnog značaja za evropske i evroatlanske integracije i od izuzetnog značaja za pojedine resore. Uredićemo sistem u tom smislu što ćemo voditi računa da oni koji rade i budu nagrađeni a oni koji ne rade da na određeni način budu sankcionisani, kako kroz pravila tako i kroz zakonska rješenja”, kazao je Lazović novinarima u Vili Gorica, a prenosi portal Analitika.

Lazović je naglasio i da “nema potrebe plašiti zaposlene u javnom sektoru i javnost pričom da će doći do smanjenja zarada”.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Glavni cilj tog zakona je da na normativan način uredimo plate u javnom sektoru. To podrazumijeva da nam se ne dešavaju apsurdi da u javnim preduzećima koja posluju sa gubitkom, zaposleni na nivou- šef računovodstva imaju veću platu npr. od šefa pregovaračke grupe ili pomoćnika ministra, ili ljudi koji su zaduženi na izuzetno značajnim mjestima i pozicijama. Namjera tog zakona je da na jedinstven način uredimo ta pitanja i da prepoznamo pozicije i mjesta koja zahtijevaju mnogo truda,rada, znanja i odgovornosti i da oni na određeni način budu stimulisani”, kazao je Lazović.

On je dodao da se Crna Gora kao jedna od rijetkih zemalja u regionu može pohvaliti činjenicom da nije došlo do rapidnog smanjenja zaposlenosti i pada zarada.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *