Srbija: Uniqa uvela kasko osiguranje za oldtimere

Dodajte komentar

Uniqa osiguranje u Srbiji prva je osiguravajuća kuća u regiji koja nudi kasko osiguranje za oldtimere, automobile starije od 30 godina.

Direktor sektora za stratešku podršku u prodaji Uniqa osiguranja, Nikola Djukić, istakao je, na predstavljanju tog paketa kasko osiguranja, da on osigurava pokriće eventualne štete nastale i u stanju mirovanja i kretanja vozila, kao i pomoć na putu.

Uniqin paket „Kasko 30+“ može se zaključiti na period od godinu dana, ali postoji i mogućnost potpisivanja ugovora na samo par dana, u zavisnosti od potrebe vozača, rekao je Djukić na konferenciji za  novinare.

Postupak zaključenja ugovora za ovaj paket je, kako je naglasio, veoma jednostavan, jer „sve što je potrebno je potvrda Srpskog saveza za stare automobile da se radi o oldtimeru, kao i procjena vještaka“.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Direktor muzeja oldtimer automobila i bivši ministar kulture, Bratislav Petković, koji je vlastite unikatne automobile osigurao pod novim uslovima, rekao je da je ovo jedinstven paket osiguranja, i izrazio nadu da će i ostale osiguravajuće kuće krenuti u tom smjeru, kako bi se stvorila zdrava konkurencija na srpskom tržištu.

Predsjednik srpskog saveza za stara vozila, Dalibor Ružić, podržao je ovakav vid osiguranja, koje je, prema njegovim riječima, jako bitna stvar, „posebno kada se ovim automobilima ide na određene manifestacije po pet-šest dana“, i kada je neophodno da se oni zaštite i osiguraju.

On je rekao da će ovaj paket naići na odobravanje svih članova Saveza, s obzirom da u Srbiji ima preko 1.000 oldtimera koje ljudi održavaju i restauriraju, prenosi portal Osiguranje.hr.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *