Biznismen poklanja pare nakon preživljenog šloga

Dodajte komentar

Menadžer u jednoj velikoj brazilskoj korporaciji doživio je moždani udar koji je imao za ljekare do sada neviđenu posljedicu – pretvorio ga je u filantropa.

Naime, pacijent ne prestaje da dijeli novac “šakom i kapom”, suprotno svojoj ranijoj prirodi.

Biznismen (49) novac ležerno troši i na slatkiše, hranu i sokove koje dijeli djeci koju sretne na ulici, piše britanski “Indipendent”.

Brazilac je doktorima rekao da je svjestan svog ponašanja i promjene ličnosti i da ne želi više da radi jer je doživio “bliski susret sa smrću” i da želi da uživa u životu koji je, kako kaže, previše kratak. 

Ovako velikodušno ponašanje, međutim, ima i svoju drugu stranu, pošto supruga Brazilca filantropa ističe da se porodica sada nalazi u problemu i da je skoro bankrotirala.

Biznismen je doživio moždani udar izazvan visokim krvnim pritiskom koji je dovio do krvarenja u dijelu mozga ispod cerebralnog korteksa, koji se dovodi u vezu sa razmišljanjem na višem nivou i odlučivanjem.

Psihijatri na Univerzitetu u Rio de Žaneiru zaključili su da je moždani udar kod ovog pacijenta izazvao poremećaj emocionalnog ponašanja i rasuđivanja, čiji je tipični simptom depresija, koju je on takođe imao, piše B92.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *