LinkedIn ide na berzu po novu milijardu

Dodajte komentar

Dvije godine nakon inicijalne javne ponude, LinkedIn planira da proda akcije u vrijednosti od milijardu dolara.

Vrijednost jedne od najuspješnijih društvenih mreža otada je udvostručena. Kompanija je na kraju juna raspolagala s 873 miliona dolara, a potez koji bi im donio još gotovine podstakao je nagađanja da se spremaju za novu akviziciju.

Već su kupili Pulse, servis mobilnih vijesti te SlideShare, stranicu za online prezentacije. A povećanje kapitala došlo je nakon što se vrijednost internet kompanije povećala zahvaljujući dobrim poslovnim rezultatima u drugom tromjesečju.

Kako piše The Financial times, prodaju akcija vodiće JPMorgan i Morgan Stanley, zajedno s Goldman Sachsom i drugim kompanijama, kojima je ponuđena i mogućnost kupovine paketa LinkedInovih akcija u vrijednosti od 150 miliona dolara. Nakon ove najave vrijednost akcije kompanije u utorak je skočila 2,5 odsto na 246,13 dolara, ali kasnije se stabilizovala na dva odsto nižoj cijeni.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Vrijednost kompanije procijenjuje se na 32 milijarde dolara, što je višestruko više nego kada su akcije prvi puta izlistane na berzi. Vrijednost je tada bila 4,3 milijarde dolara. Bizlife.rs

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *