Izvoz iz Crne Gore u Poljsku veći za 43 odsto

Dodajte komentar

Saradnja Poljske i Crne Gore, posebno ekonomska, u uzlaznoj je putanji, o čemu svjedoče i podaci Privredne komore CG, po kojima je u prvoj polovini ove godine izvoz iz Crne Gore u Poljsku porastao za 43, a uvoz za 34 odsto, istaknuto je na sastanku gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše i ambasadora Poljske Gražine Sikorske.

Tema razgovora u Podgorici bila je organizacija manifestacije Dani Poljske i Poslovni forum Poljska – Crna Gora, koja će se održati od 24. do 27. oktobra ove godine.

Glavni grad je prihvatio da, zajedno sa ostalim državnim institucijama, bude suorganizator ove manifestacije.

U okviru Dana Poljske održaće se predavanja profesora sa Varšavskog univerziteta, koncert klasične muzike u Crnogorskom narodnom pozorištu, orkestarski marš centrom Podgorice, nekoliko likovnih i muzejskih izložbi, i posebno osmišljen program za najmlađe.

Predviđen je poseban Dan Poljske u Podgorici, kao i Dan Poljske u Danilovgradu. Glavni grad je pozvao sve građane da učestvuju u ovoj kulturnoj manifestaciji.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Poslovni Forum Poljska – Crna Gora je nastavak aktivnosti započetih na prošlogodišnjem Forumu održanom u Varšavi, i ima za cilj intenziviranje bilateralnih ekonomskih odnosa kroz razmjenu informacija o ekonomijama obije zemlje, uslovima za investiranje i ekonomskoj razmjeni”, saopšteno je iz Glavnog grada, prenosi Cdm.

Kako se dodaje u saopštenju, Forum Poljska – Crna Gora je prije svega prilika za uspostavljanje neposrednih ekonomskih kontakata između poljskih i crnogorskih preduzetnika.

Program Foruma predviđa tematske prezentacije i direktne biznis sastanke.

Detaljne informacija, kao i online registracija moguća je putem crnogorsko-poljske internet stranice Foruma.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *