Amerikanci neće na odmor, strahuju za posao

Dodajte komentar

Američki radnici imaju pravo na godišnji odmor, ali prije dve godine čak njih 57 posto nije ga iskoristilo. Galupovo istraživanje je pokazalo da Amerikanci ne koriste godišnji zbog straha od gubitka posla i zbog stresa koji bi im onda odmor donio.

Čim se ekonomija oporavila i Amerikanci su krenuli na odmor, a bez obzira na to što nemaju svi pravo na plaćeni godišnji odmor tri četvrtine Amerikanaca je zadovoljno njegovim trajanjem. 

Ne sviđa im se jedino što se ni na odmoru ne mogu isključiti od posla jer puno vremena moraju da provedu uz laptope i pametne telefone i rješavaju probleme na poslu.

Iz istih recesijskih razloga godišnji odmor ne želi da koristi ni većina zaposlenih Italijana. Osim straha da zbog korišćenja godišnjeg odmora ne izgube radno mjesto, premda imaju pravo na 20 dana plaćenog odmora i 11 plaćenih praznika, na odmor ne odlaze.

Italijane muči i strahovito visoka stopa nezaposlenih mladih ljudi, pa tako na odmor ne putuju ni mladi nezaposleni ni njihovi roditelji koji ih izdržavaju.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Uslovima godišnjeg odmora od svih nacija na svijetu najzadovoljniji su Holanđani – rade manje sati nedjeljno od Amerikanaca, dani provedeni na godišnjem su im plaćeni i još dobijaju jednokratan dodatak za godišnji. Izuzetno su sretni i Francuzi koji imaju pravo na 30 dana godišnjeg, prenosi Poslovni dnevnik.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *