U Kumboru počeli radovi na One&Only resortu

Dodajte komentar

Zaposleni  Azmont Investmentsa i građevinske kompanije Alec Montenegro u Kumboru danas su simbolično obilježili početak radova (rušenja) na prostoru budućeg One & Only resorta, saopšteno je iz kompanije.

Aleksandar Mijajlović, ispred Alec Montenegro,  je kazao da su oni veoma ponosni da imaju šansu da rade sa jednom od najrespektabilnijih gradjevinskih kompanija na svijetu – Alec Dubai (Al Jaber LEGT Engineering & Contracting) i na najvećem turističkom projektu trenutno u Evropi. 

”Rad na ovako velikom projektu i sa ovako visokim standardima koje je postavio One & Only na njihovom prvom rizortu u Evropi, velika je čast ali i nevjerovatna odgovornost. Mi smo apsolutno spremni i uradićemo sve da projekat teče po planu i kao što vidite, uz veliki uloženi trud, radovi su krenuli i prije planiranog”, kazao je Mijajlović.

Direktor Projekta u Kumboru James Wilson je rekao da radovi idu po planu, a zahvaljujući ogromnim naporima Opštine Herceg Novi i Vlade Crne Gore koja je brža u razvojnom planiranju i izdavanju dozvola nego što je to slučaj u mnogim drugim zemljama.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Prije svega, Azmont želi da uputi izvinjenje unaprijed za bilo kakvo uznemiravanje izazvano gradnjom i rušenjem ali ja znam da ste svjesni veličine ekonomskog uticaja projekta na Herceg Novi i Crnu Goru. Nadam se da će Herceg Novi biti neprestano u “jeku sezone” i da više neće biti “zimskog bluza”. Srećan sam da kažem da će 500 radnika biti uposleno u narednih nekoliko mjeseci, da nam se javilo za saradnju oko 450 kompanija i da smo primili 2.500 aplikacija za posao. U ovom momentu je Azmontu potrebno vise smještaja i poslovnog prostora”,  kazao je Wilson, prenosi portal Cdm.

Wilson je dodao da je posebno lično zadovoljan što će finansijska sredstva od aukcijske prodaje starog materijala iz bivših vojnih objekata ići u humanitarne svrhe i da je Azmont već odlučio da dio tih sredstava konkretno ide za tri organizacije iz Herceg Novog: Dnevni centar Igalo za djecu sa posebnim potrebama, školu “Ilija Kišić” u Zelenici za takodje djecu sa posebnim potrebama, i za organizaciju “Nova šansa” u Toploj sa osobama sa invaliditetom koje su zaposlene u maloj štampariji.

Najavljeno je da će projekat biti realizovan  do 1. maja 2016. godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *