Uprava carina povećala naplatu prihoda

Dodajte komentar

Naplata prihoda za koje je zadužena Uprava carina,  u toku jula ove godine, veća je za 10,04 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Naime, tokom jula naplaćeno je 39.701.131,30 eura primitaka za koje je zadužena Uprava carina.

„Vrijednost utvrđene naknadne naplate, u pomenutom periodu, iznosila je 324.750,13 eura. Izdato je 24 prekršajnih naloga. Ukupan iznos izrečenih novčanih kazni je 37.100  eura, a u 13 predmeta izrečena je zaštitna mjera oduzimanja robe u ukupnoj vrijednosti 14.088,00 eura“, saopšteno je iz Uprave carina, prenosi portal Cdm.

Iz Uprave carina ističu da su službenici Carinske ispostave CI Dračenovac, tokom jula, u više navrata otkrili neprijavljenu robu komercijalnog karaktera u čijoj strukturi su preovladavali odjevni predmeti i auto djelovi.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Službenici CI Dobrakovo su otkrili i oduzeli neprijavljene kozmetičke proizvode procijenjene vrijednosti 995 eura, a u CI Luka Tivat carinski službenici su kontrolom, među uredno prijavljenom robom, pronašli i neprijavljenu koju su činili odjevni predmeti procijenjene vrijednosti 700 eura.

Odsjek za suzbijanje krijumčarenja je, u toku jula 2013. godine,  sproveo 187 kontrola.

“Pronađena je neprijavljena roba, kao i roba za koju postoji sumnja da povređuje prava intelektualne svojine. Strukturu oduzete robe činili su naftni derivati, auto djelovi, odjevni predmeti, prehrambeni proizvodi”, zaključeno je iz Uprave carina.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *