Palestinski informatičar ukazao na propust na „Fejsbuku“

Dodajte komentar

Palestinski informatičar koji sebe naziva Halil morao je bukvalnim primjerom da bezbjednosnom timu društvene stranice „Fejsbuk“ ukaže na propuste, tako što je na profilu osnivača te kompanije Marka Zukenberga objavio svoje komentare. Propust na koji je Halil ukazivao omogućava korisnicima „Fejsbuka“ da na profil bilo kojeg korisnika, bez obzira da li je u listi „prijatelja“ ili ne, može da postavlja komentare.

On je navode o propustu objavio na stranici „Fejsbuka“ otvorenoj za te namjene. Minimalna nagrada za prijavu propusta je 500 dolara.

Međutim, „stručnjaci“ iz „Fejsbuka“ nisu prepoznali propust.

„Žao nam je, ali to nije propust“, naveo je „Fejsbukov“ tim u odgovoru na Halilovu prijavu.

Po prijemu odgovora, Halil tvrdi da nije imao drugog izbora nego da problem iznese direktno na Zukerbergovom zidu.

Samo nekoliko minuta nakon što je postavio komentar, Halil je dobio odgovor od „Fejsbukovog“ inženjera sa zahtjevom za detalje o propustu. Njegov profil je blokiran, a stručni tim je krenuo u rješenje problema.

„Fejsbuk“ je saopštio da Halil neće dobiti nagradu za prijavu, jer je svojim postupcima narušio uslove korištenja internet stranice.

Kasnije je društvena stranica ponovo aktivirala Halilov profil i izrazila nadu da će i dalje raditi s njima kako bi pronalazili dodatne propuste.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *