Facebook testira VIP verziju za slavne

Dodajte komentar

Facebook želi da podstakne poznate i slavne da sa obožavaocima dijele što više detalja iz svog privatnog života aplikacijom napravljenom samo za ‘vrlo važne’, VIP članove.

Poznate osobe, glumci, pjevači, sportisti i ostale zvijezde oberučke su prihvatili društvene mreže kao jedan od kanala za sigurno komuniciranje sa svojim obožavaocima.

Međutim, Facebook sada želi da im ponuditi nešto više, jer zašto bi poznate osobe koristile isti Facebook kao ‘obični ljudi’?

All Things D piše kako Facebook testira aplikaciju namijenjenu VIP osobama, kako bi im se olakšalo praćenje događanja na njihovim javim profilima kada nisu uz računar.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

‘Testiramo neke opcije dizajnirane kako bi se javnim osobama olakšala komunikacija sa obožavaocima’, potvrdio je predstavnik Facebooka dodavši kako je u testiranje uključen tek mali broj partnera.

Nagađa se kako je to Facebookov pokušaj da podstakne poznate osobe da dijele još više informacija iz svog privatnog života sa obožavaocima.

Za razliku od Twittera na kojem je puno lakše pratiti reakciju pratilaca na neku objavu poznate osobe, na Facebooku je moguće veoma lako se pogubiti.

Stoga je ovo vjerovatno još jedan u nizu Facebookovih pokušaja uvođenja opcija koje su se prvo pojavile na Twitteru, a time i privlačenja popularnih osoba, prenose agencije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *