Deblokiran izvoz aluminijuma, Perišić i Dožić urgiraju za otpremnine

Dodajte komentar

Radnici KAP- a koji su stekli uslov za penziju deblokirali su utovar kamiona u fabrici, čime je omogućen nesmetan nastavak izvoza aluminijuma, izjavio je Portalu Analitika predstavnik radnika Radovan Tošković.

Kako je precizirao, deblokada je dogovorena na sastanku njihovog advokata Zorana Piperovića, stečajnog upravnika KAP-a Veselina Perišića i šefa menadžerskog tima Nebojše Dožića.

-Na sastanku je usaglašeno da zajednički stupe u kontakt sa nadležnim institucijama, kako bi se definisao odgovarajući model rješavanja naših zahtjeva i dinamika isplate otpremnina. Ako ne bude pomaka u narednih sedam dana spremni smo da ponovo blokiramo utovar kamiona ili izlaznu kapiju fabrike, sve dok se našim zahtjevima ne izađe u susret- podvukao je Tošković.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Radnici koji su po novom zakonu stekli uslov za penzionisanje, njih oko 150, su danima blokirali izvoz aluminijuma tražeći da im se isplati 177 eura po godini radnog staža, na ime stambenog fonda. Perišić je jutros novinarima izjavio da će proizvodnja danas biti obustavljena, ukoliko blokada ostane na snazi.

Piperović je javnom servisu izjavio da su stečajni upravnik  i menadžerski tim KAP-a obećali da će učiniti sve da bi njihovi zahtjevi bili ispunjeni.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *