Jadransko brodogradilište u plusu 57 hiljada eura

Dodajte komentar

Jadransko brodogradilište Bijela završilo je prvu polovinu godine sa dobitkom od 57,49 hiljada eura, za razliku od istog perioda prošle godine kada je kompanija bila u gubitku 1,52 miliona eura.

Poslovni prihodi kompanije su, prema podacima iz izvještaja koji je objavljen na sajtu Komisije za hartije od vrijednosti na kraju juna iznosili su 9,1 milion i bili su jedan i po put veći nego u uporednom periodu.

Poslovni rashodi su porasli 20,4 odsto na 8,81 milion, od čega se najviše odnosi na troškove zarada i naknada, 3,32 miliona eura. Troškovi materijala su iznosili 1,87 miliona, amortizacije i rezervisanja 857,86 hiljada, dok su ostali poslovni rashodi bili 2,77 miliona eura.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Ukupna aktiva preduzeća je na kraju prvog plugodišta imala vrijednost od 42,43 miliona, što je tri odsto više nego u uporednom periodu. Neraspoređeni gubitak dostigao je oko 7,57 milion, dugoročna rezervisanja i obaveze 3,25 miliona, a kratkoročna skoro 15 miliona eura.

Najveći akcionar u brodogradilištu je država, odnosno Fondovi za obeštećenje i penzijskog i invalidskog osiguranja koji posjeduju 31,67 odsto akcija, odnosno 22,43 odsto, dok Zavodu za zapošljavanje pripada 7,48 odsto dionica.

dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *