Danska: Zašto su skupi polovni bicikli?

Dodajte komentar

Zato što cijena najobičnijeg servisa, ukoliko potraje duže od sat vremena, može da košta i do 300 američkih dolara, prenosi Bif.rs.

Ukoliko ostajete duže vremena u Kopenhagenu, svakako ćete htjeti da se uključite u biciklistički saobraćaj (koji je veoma rasprostranjen, baš kao i u ostatku Skandinavije).

Ali, budite veoma oprezni u izboru vašeg dvotočkaša. Naime, običaj je u zemljama gde je biciklizam raširen da se većinom nabavljaju polovni bicikli za gradsku vožnju. U Britaniji, primera radi, jedan polovnjak trobrzinac može da se nabavi za ispod 100 američkih dolara. Međutim, korišteni bicikl sa sličnim performansama košta znatno više u Danskoj.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Razlog za čak triput veće razlike u cijeni između Britanije, koja uopšte nije jeftina zemlja za život, i Danske treba tražiti u najvećim satnicama za radnike na svijetu, pa među njima i za majstore za opravke bicikala, prenosi b92.

Upravo zato, servis bicikla koji pređe sat vremena opravke u Danskoj može da košta i do 300 američkih dolara, pa mnogi prodavci polovnjaka “ugrađuju” poslednje servisiranje u cijenu svog bicikla.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *