EPCG u plusu 32 miliona eura

Dodajte komentar

Elektroprivreda Crne Gore završila je drugi kvartal ove godine sa dobitkom od oko 32,2 miliona eura, za razliku od istog perioda prošle godine kada je ostvarila gubitak od 4,42 miliona eura.

Poslovni rashodi su u drugom kvartalu iznosili 111 miliona eura, što je 26odsto niže nego u uporednom prošlogodišnjem periodu kada su bili 142 miliona. Smanjeni su i troškovi zarada, naknada i ostali lični rashodi na 23,03 miliona, dok su blago povećani troškovi amortizacije i rezervisanja na 19,77 miliona eura, kao i troškovi materijala na 21 milion eura. Ostali poslovni rashodi su povećani 10 odsto u odnosu na prošlu godinu na 22,48 miliona eura.

Najznačajnije smanjenje na strani rashoda je zabilježeno kod stavke “Nabavna vrijednost prodate robe”, koji su iznosili 24 miliona, što je značajno niže od 60 miliona eura koliko su ti troškovi iznosili na kraju drugog kvartala prethodne godine.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Poslovni prihod je iznosio skoro 150 miliona eura, ili preko 20 miliona više nego u uporednom prošlogodišnjem periodu.

Ukupna aktiva kompanije na kraju drugog tromjesečja iznosila je 1,13 milijardi eura i bila je četiri odsto veća nego u uporednom periodu.

Neraspoređena dobit je 624 hiljade eura, a akumulirani gubitak kompanije iznosi 268 miliona eura.

Odložene poreske obaveze iznose oko 35,8 miliona eura.

Dugoročna rezervisanja i obaveze su 85 miliona eura, a kratkoročna 124 milion eura.

Kompletan finansijski izvještaj za prvih prvih 6 mjeseci ove godine možete pogledati ovdje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *