Profit barske Marine 3,1 odsto veći

Dodajte komentar

Marina Bar završila je prvu polovinu godine sa dobitkom od 35.360 eura, 3,1 odsto većim nego u istom periodu prošle godine.

Prema izvještaju o poslovanju, koji je objavljen na sajtu Komisije za hartije od vrijednosti, poslovni prihodi barske kompanije na kraju juna iznosili su 441.250 eura i bili su 14,6 odsto manji nego u uporednom periodu.

Poslovni rashodi preduzeća su na kraju drugog tromjesečja pali 15,2 odsto na 411.720 eura. Ukupna aktiva Marine Bar porasla je neznatno na 9,97 miliona eura.

Neraspoređeni dobitak je dostigao 929,8 hiljada eura, a gubitak 824,4 hiljade eura.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Vlasnici barske Marine su letonske kompanije Multikapitals i Latvijas Krajbanka sa po 27,17 odsto akcija. MilanĆetković iz Bara posjeduje 3,89 odsto akcija, Dejan Knežević iz Podgorice 1,67 odsto, a ostali akcionari manje od jedan odsto.

Latvijas Krajbanka je od sredine prošle godine u stečaju, a crnogorska Vlada je usvojila zaključak kojim se akcije te banke u barskoj kompaniji ne mogu prenijeti na nekog stečajnog povjerioca bez odobrenja izvršne vlasti.

Iz Vlade je ranije saopšteno da je kupoprodajni ugovor za 54,3 odsto akcija Marine Bar zaključen 29. decembra 2009. godine sa konzorcijumom kupaca Multikapital iz Rige u kojem su Latvijas Krajbanka i kompanija SIA Multikapitals, ali da vlasništvo nije dato bezuslovno, već je povezano sa izvršenjem investicionog plana i primjenom ugovora o koncesiji. (pobjeda.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *