HGL Grupa početkom avgusta prezentuje ponudu za KAP

Dodajte komentar

Njemačka HGL Grupa će krajem jula ili početkom avgusta predstaviti ponudu za preuzimanje podgoričkog Kombinata aluminijuma u stečaju crnogorskoj javnosti na tematskoj konferenciji za novinare, saznaje Portal Analitika.

Osim predstavnika HGL-a, pres konferenciji će prisustvovati i zvaničnici Njemačke razvojne banke (KfW), koja je zainteresovana da finansijski podrži investicioni program grupacije.

Analitičar tržišta aluminijuma Goran Đukanović kazao je za Portal Analitika da će konferencija poslužiti da se stekne prava slika o ponuđaču i najavljenim ulaganjima.

-Vidjećete da ono što sam ranije izjavio nijesu izmišljotine, kako su neki to pokušavali da predstave. Podršku HGL-ovom planu najavile su dvije njemačke državne banke, među kojima i KfW- precizirao je on.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Đukanović je ranije izjavio Portalu Analitika da je jedna kompanija iz Evropske unije zainteresovana da u KAP, Rudnike boksita i novi izvor struje investira 700 miliona eura. Ulaganje bi se, kako je najavljeno, realizovalo po joint venture modelu, što znači da bi kompletnu logistiku ulagaču trebalo da obezbjedi Vlada Crne Gore.

Podgorički Privredni sud je nedavno u KAP uveo stečaj, zbog duga od preko 380 miliona eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *