Njemačka „Commerzbank“ prodaje obiman portfelj zajmova

Dodajte komentar

Druga po veličini njemačka banka Commerzbank u ponedjeljak saopštila je da je postigla sporazum o prodaji obimnog portfelja zajmova za komercijalne nekretnine u Velikoj Britaniji, američkoj banci Wells Fargo i investicijskom fondu Lone Star Funds. Dogovorena transakcija odnosi se na zajmove za komercijalne nekretnine u ukupnom iznosu pet milijardi evra, kao i na cjelokupno operativno poslovanje Hypothekenbank Frankfurta u Britaniji.

„Commerzbank je danas potpisao sporazum o prodaji portfelja zajmova za komercijalne nekretnine u Britaniji konzorciju kojeg čine banka Wells Fargo i fond Lone Star Funds„, navodi se u saopštenju Commerzbanke.

„Riječ je o jednoj od najvećih transakcija u segmentu zajmova za komercijalne nekretnine posljednjih godina u Evropi“, dodaje se.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Prodajna cijena nije navedena, ali je Commerzbank otkrio da će transakcija rezultovati troškovima od oko 179 miliona eura, prenio je SEEbiz.eu

„Tom transakcijom prihvaćamo određen trošak za koji će biti umanjena dobit u 2013. kako bismo eliminisali troškove rizika u idućim godinama“, kazao je financijski direktor Commerzbanka Stephan Engels.

Sporazum će pomoći Commerzbanci da brže nego što je planirano smanje obim poslovanja koji ne pripada osnovnoj djelatnosti, kao i portfelje loših nekretninskih zajmova.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *