Krivokapić: Prijevremeno penzionisanje najbolje rješenje

Dodajte komentar

Nakon razgovora sa premijerom Milom Đukanovićem, predsjednik Sindikata aluminijuma Rade Krivokapić kaže da kod njega nije uočio sumnju o tome da li Kombinat aluminijuma Podgorica KAP treba da nastavi sa proizvodnjom. Krivokapićev prijedlog da se svim zaposlenima preko 30 godina u aluminijskoj industriji omogući penzionisanje, premijera je zainteresovao.

Krivokapić kaže da ga raduje činjenica što premijer Milo Đukanović ne vidi crnogorsku ekonomiju bez KAP-a.

“Koji u ovom trenutku može biti jedina lokomotiva za pokretanje crnogorske ekonomije kroz aluminijsku industriju. Tako da ni u jednom trenutku nijesam vidio dilemu kod njega da li Kombinat treba ili ne da radi”, rekao je Krivokapić radiju Antena M.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

U slučaju napuštanja Kombinata, navodi Krivokapić, radnici neće ostati nezbrinuti. Iako je isplata socijalnog programa jedno od mogućih rješenja, prijevremeno penzionisanje je, za Sindikat, prihvatljivija opcija. Time se, kaže Krivokapić, trajno rješava pitanje radnika Kombinata.

“Naš prijedlog koji je upućen Ministarstvu rada i socijalnog staranja premijeru se jako svidio: da se svim zaposlenima preko 30 godina u aluminijskoj industriji omogući penzionisanje i na taj način bismo bili sigurni da su ti ljudi obezbijeđeni, jer poslije određenog vremena novac se potroši i opet imamo socijalni slučaj zaposlenog koji je ostao bez radnog mjesta”, istakao je on.

Sporazum sa Montenegrobonusom Krivokapić vidi kao osnov za očuvanje procesa proizvodnje, te smatra da u naredna 3 mjeseca proizvodnja u Kombinatu neće biti dovedena u pitanje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *