Od inspekcije za dva mjeseca prihodovano skoro 900.000 eura

Dodajte komentar

Uprava za inspekcijske poslove protekla dva mjeseca tokom pojačanih aktivnosti u turističkoj sezoni izvršila je 10.050 kontrola i utvrdila 5.275 nepravilnosti, i prihodovala blizu 900.000 eura.

“Shodno tome, u predhodnom mjesecu obavljene su kontrole svih kupališta i otklonjene nepravilnosti, nelegalno konstruisanie ponte u predjelu Bokokotorskog zaliva, provjera zdravstveno-sanitarnih uslova u hotelima u kojima se organizuju škole u prirodi, gazdinstava u cilju uklanjanja lutajuće stoke, ugostiteljskih objekata i subjekata koji proizvode i prodaju prehrambene proizvode bez dozvole za obavljanje djelatnosti, nelegalne usluge taksi prevoza i parkinga, a sankcionisano je neizdavanje fiskalnih računa, rad na „crno“ u djelatnostima zastupljenim u turizmu, krivolov“, saopštila je portparol Uprave za inspekcijske poslove Iva Čukić, prenosi cdm.me.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Prema njenim riječima, djelovanjem nadležnih inspekcija u legalne tokove se uvode i subjekti koji se bave sportskim i turističkim uslugama na rijeci, moru i jezeru.

Posredstvom Call centra Uprave (080 555 555) tokom juna dobijeno je 165 prijava, od kojih je  18 proslijeđeno drugim državnim organima na nadležnost, a za ostale se postupa po inicijativama.

“Najčešće pritužbe građana bile su na nelegalnu gradnju, neizdavanje računa, nedozvoljen rad objekata, različite nepravilnosti kod proizvoda i sl.Uprava za inspekcijske poslove u protekla dva mjeseca tokom pojačanih aktivnosti u turističkoj sezoni izvršila je 10.050 kontrola i utvrdila 5.275 nepravilnosti, i prihodovala blizu 900.000 eura“, istakla je Čukić.

Ona naglašava da prioritet u radu Štaba za praćenje turističke sezone nije kažnjavanje subjekata, već stvaranje pozitivnog poslovnog ambijenta i atraktivne slike Crne Gore kao turističke destinacije, a sve to, kako je dodala, odražava se na standard svih građana.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *