Mladi stonoteniser Filip Radović na kratko zamijenio svoj reket teniskim

Promoter UNIQA osiguranja, mladi stonoteniser i reprezentativac paraolimpijske selekcije Crne Gore Filip Radović, imao je priliku danas da se susretne i upozna sa britanskim paraolimpijskim teniserom Peterom Norfolkom, dvostrukim osvajačem zlatne medalje, koji boravi u dvodnevnoj posjeti Crnoj Gori.

Britanski sportista, je u organizaciji kancelarije UNICEFa u Crnoj Gori i Britanske ambasade posjetio teniske terene TK „Dahna” i tamo se družio sa mladim teniserima i paraolimpijcima Crne Gore.

 

Ovo je bila odlična prilika da dvoje sportista razmijene utiske kao i iskustva sa takmičenja. Norfolk je Filipu otkrio da je prije nego što je počeo da se profesionalno bavi tenisom, igrao stoni tenis. Filip, s druge strane, uvijek je bio fasciniran tenisom, kao i vještinom i uspjesima mnogobrojnih svjetskih igrača.

 

Nakon kratkog upoznavanja Filip je na pola sata zamijenio stonoteniski, sa teniskim reketom, i na oduševljenje svih, još jednom pokazao svoj talenat.

Forhend mu je, kako je i sam priznao išao od ruke, dok bi na bekhendu morao malo da poradi.

U nekoliko navrata dobio je i pohvale Norfolka.

 

Filip je imao priliku da ukrsti reket i sa svojom prijateljicom, paraolimpijkom i bacačicom kugle Marijanom Goranović. Bio je to interesantan meč sa puno atraktivnih udaraca.

 

Filipa u narednom periodu očekuju nova takmičenja, za koja je već počeo intenzivno da se priprema. U julu će se takmičiti na pedesetom Balkanskom takmičenju u stonom tenisu koje se održava u Kikindi, a već krajem septembra očekuje ga i put u italijanski grad Linjano gdje će se održati Evropsko prvenstvo za paraolimpijce.

Podijeli ovaj članak