Počeli pregovori za gradnju Novog duvanskog

Dodajte komentar

Ukoliko pregovori oko gradnje fabrike Novog duvanskog kombinata, koji su počeli juče, budu tekli po planu, do kraja juna se može očekivati zaključenje ugovora, potvrdio je ,,Danu” direktor Agencije za nadzor osiguranja Branko Vujović. Pregovore o privatizaciji ili djelimičnoj dokapitalizaciji Novog duvanskog radna grupa je počela sa konzorcijumom, koji čine danilovgradska Partner kompani, užički Primat i budvanski Jaz ekspres. To je ujedno bila jedina ponuda dostavljena na treći tender.

– Oko cijene će biti još pregovora, a u skladu sa ponudom je da će investitor za 12 mjeseci završiti izgradnju nove fabrike, a u međuvremenu će organizovati proizvodnju u postojećim kapacitetima – kazao je Vujović i dodao da će se pregovarati oko broja radnika. Prema riječima Vujovića, juče su definisane rashodne klauzule, kao i detalji praćenja obaveza iz ugovora.

– Do kraja iduće nedjelje ćemo imati tekst predloga ugovora, koji će zatim ići na tendersku komisiju – kazao je on pojašnjavajući da pregovore vodi radna grupa, zatim se ide na Savjet za privatizaciju, a končnu odluku donosi Vlada.

– Ako sve bude išlo po planu koji smo juče utvrdili, trebalo bi da krajem juna budu zaključeni ugovor i transakcija – rekao je on.

Konzorcijum je ponudio šest miliona eura i 9,42 miliona investicija, a planira da angažuje 100 do 150 radnika.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *