Sprema se IPO Twittera?

Dodajte komentar

Twitter je razbuktao glasine da priprema inicijalnu ponudu imenovanjem Cynthije Gaylor, investicione bankarke Morgan Stanleya koja je radila na IPO-ima Facebooka, LinkedIna i Zynge, za šeficu korporativnog razvoja, piše Financial Times, prenosi Banka.hr.

Ova je društvena mreža to imenovanja objavila tweetom, a Gaylor je odgovorila istim putem, rekavši da se veseli radu na spajanjima i preuzimanjima, te strategiji kompanije.

Mnogi analitičari izlazak na berzu smatraju prirodnim sljedećim korakom za kompaniju koja je pokrenuta 2006. i brzo se nametnula kao vodeća tehnološka i medijska kompanija s vrijednošću od 9 milijardi dolara.

Facebook, LinkedIn i Zynga, kompanije s kojima je Gaylor radila za Morgan Stanley, su izašle na bezu u protekle dvije godine.

Imenovanje je izazvalo buru na Wall Streetu, ne samo što ukazuje na novi IPO, nego i zbog uticaja na Morgan Stanley.

Gaylorino iskustvo s inicijalnim javnim ponudama će pomoći Twitteru u izlasku na berzu, a njena znanja i poznanstva će ojačati kompaniju u borbi za privlačenje stručnjaka. Twitter, Facebook i Google često žele kupiti iste kompanije, što zbog njihovih zaposlenih, što zbog proizvoda na kojima rade.

Twitter je u proteklih nekoliko mjeseci kupio niz kompanija, koje se uglavnom bave novim medijima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *