A, koji ste vi tip preduzetnika?

Dodajte komentar

Neki poslovni ljudi su pravi vizionari i inovatori. Drugi su majstori za plasiranje svog proizvoda, dok neki žele da od svijeta naprave bolje mjesto za život. Koji je vaš „poslovni DNK“?

Zašto je važno da znate kom tipu preduzetnika pripadate? I zašto biste se uopšte svrstavali u bilo kakve kategorije?

Što bolje upoznate svoje kvalitete, slabosti, afinitete, talente ili skrivene darove, bolje ćete poslovati. Bolje ćete organizovati poslove, ljude, partnere, obaveze, vrijeme. Upoznajte svoj „poslovni DNK“ …

Postoje osnovne kategorije u koje se može svrstati svaki preduzetnik.

Bilder. Ovo su šahovski majstori u igri koja se zove „biznis“. Uvijek gledaju da budu dva, tri koraka ispred konkurencije. Obično ih opisuju kao suzdržane, hladne, fokusirane, proračunate. Recimo da bi Donald Tramp bio bilder.

Oportunista. To je onaj koji želi da bude na pravom mjestu u pravo vrijeme, koji za kratko vrijeme gleda da napravi što više novca. Ako vam nije strano da uletite u posao sa brzom zaradom „kupiš-prodaš“, to kroz vas govori oportunista.

Inovator. Oni rade na patentima, izumima, konceptima, sistemima, proizvodima koji se mogu implementirati u bilo koji biznis. Za inovatora je pravi izazov da se fokusira na realnost i poslovne principe. To mu je nekako najteže.

specijalista je tu…

Preporučujemo da uradite jednostavan test kako biste bolje upoznali svoje poslovne kvalitete i mane, što će vam sigurno pomoći u poslu bilo da planirate nov, bilo da ste već uveliko u biznisu.

Dakle, kakav je vaš „poslovni DNK“? Provjerite više na http://www.bosidna.com/

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *