Boka Group preuzela pobjednika na tenderu za gradnju golf terena u Tivtu

Dodajte komentar

Boka Group je danas objavila preuzimanje društva LPGD d.o.o. sa sjedištem u Podgorici koje je nedavno potpisalo Ugovor o zakupu sa Montepranzo Bokaprodukt AD i Vladom Crne Gore. Boka je u decembru 2012. godine preuzela 100% udjela u društvu LPGD koje će uskoro biti i preimenovano u Boka Golf Developments. Ovu akviziciju 100% finansira britanski kapital. 

Društvo LPGD d.o.o. je decembra 2011. godine potvrđeno kao prvorangirani ponuđač na tenderu koji je raspisan u cilju izdavanja u dugoročni zakup zemljišta u vlasništvu akcionarskog društva za poljoprivredu Montepranzo-Bokaprodukt a.d. uz obavezu izgradnje prvog golf terena u Crnoj Gori.

Osnivač kompanije Boka Group, John Kennedy je izjavio:

„Nakon preuzimanja društva LPGD, strateškom korporativnom konsolidacijom obezbjedjujemo jaku poziciju naše Kompanije koja preuzima sve svoje obaveze u skladu sa devedesetogodišnjim  zakupom zemljišta Montepranzo Bokaprodukt, kao i obavezu izgradnje i upravljanja golf terenom i propratnim sadržajima.

Kao prvi korak mi smo ispunili obavezu iz tendera i izvršili prvu mandatornu uplatu na tenderski račun, kao što je i predviđeno Ugovorom.

Chris Liebreks se povukao sa funkcije Izvršnog direktora LPGD, a ja sam preuzeo odgovornost za makro-menadžment i razvoj Kompanije i kapaciteta za golf.

Funkciju izvršnog direktora povjerio sam menadžeru za projekte Boke Milošu Radmiloviću koji je u kompaniju Boka došao prije šest mjeseci nakon rada u Orascomu, dok će Srđan Mandić, koji je došao u Boku iz Porto Montenegra rukovoditi planskim procesom, inženjerskim i svim ostalim građevinskim pripremama. Iva Petkovic se pridružuje timu kao kvalifikovani arhitekta iz odjeljenja za urbanizam Opštine Tivat dok je Dragana Popović angažovana za marketing koordinaciju i PR nakon rada u Orascomu.  Ostala imenovanja će se obaviti tokom narednih nedjelja.

Izvršnom timu se pridružila vodeća arhitektonska britanska firma za golf terene Golfmarnoch sa neprocjenjivim iskustvom od 36 godina. Sa sjedištima u Velikoj Britaniji i Španiji, kompanija Golfmarnoch ima odličnu reputaciju i bogati portfolio projekata po čitavom svijetu u oblasti arhitektonskog dizajna, izgradnje, razvoja, održavanja i rukovođenja vrhunskim golf terenima. Osnivač Kompanije, Steve Marnoch je visoki član evropskog Instituta Arhitekata specijalizovanih za golf terene. Ovaj Institut okuplja vrhunske evropske stručnjake najboljih kvalifikacija koji su dokazani u praksi dizajniranja golf terena. Steve Marnoch će lično raditi na dizajniranju golf terena u Tivtu.

Odabran je i konsultant za prodaju i marketing g-din Russell Bragg koji će se angažovati na konsultovanju pri izradi Master Plana. Njegova predhodna angažovanja uključuju i  promovisanja i planiranja vrhunskih golf terena i pratećih kapaciteta u kao što su Gleneagles, Celtic Manor, The Harleyford Estate, Langdale, Underscar and Aphrodite Hills, a 2002. godine je bio deo državnog tima na čelu Turističke Organizacije Velsa zaduženog na izradi desetogodišnje golf strategije a pre nego što će golf teren, na kome je takođe prethodno radio, Celtic Manor postati domaćin prestižnog turnira Ryder Cup.

John Kennedy je u saopštenju zaključio da će prvi golf teren u Crnoj Gori biti podsticaj razvoju turizma u zemlji i pojačati zlatni trougao najekskluzivnijih turističkih investicija, od Luštice, preko Kavča do Porto Montenegra u Tivtu. “Golf teren sa pratećim sadržajima će svakako biti najatraktivniji u našem proizvodu ali mi planiramo i komplementarni razvoj rezidencijalnih vila na strani terena gdje se nalazi Kavač, a sve sa ciljem da se produži turistička sezona u ovom dijelu Jadrana“.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *