Tajne uspjeha: Impresionirajte šefa

Dodajte komentar

Profesionalni život podrazumijeva dosta zalaganja, prije svega sa ciljem da se istaknete od drugih, počevši od intervjua za posao pa i dalje tokom karijere.

Ukoliko sa šefom imate izgrađen jak odnos, to će vam svakako olakšati svakodnevni boravak u kancelariji. Pročitajte ovih nekoliko savjeta kako da impresionirate šefa i pridobijete njegovo povjerenje.
Radite svoj posao i radite ga dobro

Iako se ovaj savjet čini isuviše očiglednim, mnogi zaposleni ne uspijevaju da ostvare osnovne zadatke koji se od njih traže. Ukoliko ste marljivi i obavljate vaše zadatke, to će biti dovoljno da impresionirate šefa.

Dobro se upoznajte sa svojim šefom

Na početku rada saznajte koji način komunikacije preferira vaš nadređeni. Da li je to razgovor licem u lice, telefonom, elektronska prepiska. Dobra komunikacija je od vitalnog značaja za izgradnju jake veze sa svojim nadređenim.

Budite lojalni

Uvijek budite posvećeni i odan radnik. Nikada ne ogovarajte šefa sa kolegama, a ukoliko imate određeni problem nemojte zaobilaziti nadređenog.

Neka prioriteti vašeg šefa postanu i vaši

Posao zaposlenog u suštini predstavlja ispunjavanje prioriteta nadređenih na način na koji oni to žele. To je timski rad, gdje je vaš šef vodeća figura. Redovno komunicirajte sa svojim nadređenim kako bi vaši ciljevi bili sinhronizovani.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *