Radnici HTP „Onogošt” ne prihvataju vladinu ponudu

Dodajte komentar

Rad­ni­ci HTP „Ono­gošt“, ko­ji već ne­ko­li­ko da­na štraj­ku­ju gla­đu u objek­ti­ma fir­me, od­bi­li su po­nu­du iz Vla­de da im is­pla­te mno­go ma­nje ot­prem­ni­ne od tra­že­nih. Pred­sjed­ni­ca Sin­di­ka­ta Zor­ka Ni­ko­vić ka­za­la je da su rad­ni­ci po­nu­đe­nim ogor­če­ni, po­go­to­vo po­ru­kom da bi im Vla­da i tih 5.600 eura is­pla­ti­la tek od pro­da­je imo­vi­ne fir­me.– Ta­kve ot­prem­ni­ne do­bi­ja­le su na­še ko­le­ge pri­je dvi­je go­di­ne, ali je ta su­ma da­nas obez­vri­je­đe­na. Mo­žda bi raz­mi­sli­li, ako bismo od­mah do­bi­li ot­prem­ni­ne, 11 pla­ta du­ga i sve na­kna­de ko­je su u ste­čaj­noj ma­si – re­kla je Ni­ko­vi­će­va.
Vla­da je u četvtrak od­lu­či­la da po­la mi­li­o­na na­mi­je­ni za so­ci­jal­ni pro­gram za nik­šić­ke ugo­sti­te­lje. No­vac bi bio obez­bi­je­đen od di­je­la po­tra­ži­va­nja Por­ske upra­ve, ko­ja su u ste­čaj­noj ma­si, a is­pla­ta bi bi­la oba­vlje­na na­kon što se pro­da imo­vi­na fir­me. Sin­di­kat je ra­ni­je pred­lo­žio ot­prem­ni­ne od šest do 12,5 hi­lja­da eura, za­vi­sno od go­di­na sta­ža.
Rad­ni­ci zah­ti­je­va­ju da im rad­ni od­nos ne pre­sta­ne 31. ja­nu­a­ra, ka­ko sto­ji u od­lu­ci Pri­vred­nog su­da, a pred­stav­ni­ca štraj­ka­ča So­nja Go­lo­vić je po­ru­či­la da ne­će do­zvo­li­ti za­tva­ra­nje obje­ka­ta dok se ne do­go­vo­re o so­ci­jal­nom pro­gra­mu.
– Na­sta­vi­će­mo štrajk gla­đu, a u po­ne­dje­ljak u 11 ča­so­va ide­mo pred Vla­du. Pa­re ko­je nam nu­de ko zna ko­li­ko bi če­ka­li, jer ste­čaj­na upra­va već šest pu­ta bez­u­spje­šno ogla­ša­va imo­vi­nu na pro­da­ju. Osim to­ga, ne pri­sta­je­mo da ode­mo na bi­ro ra­da sa 5,6 hi­lja­da eura, a ne­po­kret­no­sti vri­je­de pre­ko 20 mi­li­o­na – re­kla je Go­lo­vi­će­va.
Pri­vred­ni sud je u mar­tu u nik­šić­ku fir­mu uveo kla­si­čan ste­čaj i od­u­zeo pra­vo upra­vlja­nja HLT fon­du. Pri­zna­to je 2,5 mi­li­o­na eura po­tra­ži­va­nja, ho­te­li u Nik­ši­ću, Su­to­mo­ru i Ri­snu, kao i ka­fa­na u Šav­ni­ku, pro­da­ju se za 22 mi­li­o­na eura.

dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *