Profit hotela “Centar Igalo” duplo veći nego lani

Dodajte komentar

Hotel „Centar Igalo” završio je treći kvartal sa neto profitom od 248,47 hiljada eura, duplo većim nego u istom periodu prošle godine.
Prema podacima iz izvještaja o poslovanju, objavljenog na sajtu Komisije za hartije od vrijednosti, poslovni prihodi preduzeća na kraju septembra iznosili su 1,67 miliona eura i bili su 10,5 odsto veći nego u uporednom periodu. Poslovni rashodi su na kraju trećeg kvartala porasli 2,4 odsto, na 1,43 miliona eura.Troškovi materijala iznosili su 453,6 hiljada eura, zarada, njihovih naknada i ostali lični rashodi 544,2 hiljade, a amortizacije i rezervisanja 112,5 hiljada eura. Ostali poslovni rashodi na kraju devetog mjeseca dostigli su iznos od 280,28 hiljada eura.
Ukupna aktiva preduzeća, čiji bi kupoprodajni ugovor prema ocjeni predstavnika Unije slobodnih sindikata trebalo da ispitaju nadležni organi, vrijedila je na kraju trećeg tromjesečja 8,6 miliona eura i bila je 2,4 odsto veća nego u uporednom periodu.
Neraspoređeni gubitak kompanije dostigao je 152,04 hiljade eura, dugoročna rezervisanja i obaveze 138,3 hiljade, a kratkoročna 297,8 hiljada eura.
Predstavnici USSCG pozvali su u četvrtak Inspekciju rada i Savjet za privatizaciju da preispitaju investicioni ugovor za „Centar Igalo”, jer smatraju da nije poštovan, kao i da se ne zna ko je tačno vlasnik preduzeća.
Oni su naveli da se oko 50 zaposlenih u „Centru Igalo” od trenutka kupoprodaje, januara 2007. godine, nalazi u teškoj situaciji.
Predstavnici sindikalne organizacije preduzeća podsjetili su da je krajem januara 2007. godine potpisan ugovor između predstavnika Fonda penzijskog invalidskog osiguranja kao većinskog vlasnika, Savjeta za privatizaciju i konzorcijuma HLT fonda i tivatskog hotelsko-turističkog preduzeća „Primorje”, kojim su se obavezali da će u ovaj hotel uložiti oko četiri miliona eura.
Do sada je uloženo 400 hiljada, od strane HLT fonda. Nedavno je Apelacioni sud odbio da poništi kupoprodajni ugovor između HTP„Primorja” i HLT-a, kojim je HTP „Primorje” otkupilo 80,96 odsto akcije HLT fonda u hotelu „Centar Igalo” za 1,5 miliona eura. HLT je za transakciju saznao tek nakon što je smijenjen direktor Aleksandar Belević.

Izvor: dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *