Počela rasprodaja KAP-a

Dodajte komentar

Za dio cjeline Prerade Kombinata aluminijuma Podgorica KAP 21. decembra biće organizovana slobodna prodaja.

Advokat Dragan Kastratović kazao je za Dnevne novine, da cijena nije definisana, već da će ona biti dogovorena na licu mjesta između povjerilaca i interesenata, a jedino ograničenje je da cijena ne može biti niža od onoga što je presudama pripalo radnicima, odnosno oko 300.000 eura.

Ovo je treće ročište za prodaju koje se organizuje, a ranija dva propala su zbog visoke cijene. Naime, početna cijena je bila oko 950.000 eura i za nju nije bilo zainteresovanih.

“Sada će prodaja biti slobodna, što znači da nema početne cijene i tog dana kada bude organizovana prodaja radnici će sami sa kupcima moći da se dogovore o prodajnoj cijeni. Ukoliko cijena bude odgovarala, a to znači da mora biti u okviru dijela presuđenih potraživanja od oko 300.000 eura, dio Prerade će biti prodat istog dana”, kazao je Kastratović za Dnevne novine.

Prema njegovim riječima, sudski vještak do sada je obavio procjenu dijela imovine Prerade, a u narednih nekoliko dana trebalo bi da bude završena kompletna procjena fabrike. Nalaz se očekuje do kraja naredne sedmice, nakon čega će biti oglašena javna prodaja i ostatka fabrike.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *