Zvanično propao tender za izgradnju Novog Duvanskog

Dodajte komentar

–Tekst novog javnog poziva je pripremljen i biće upućen na Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte i na prvoj narednoj sjednici. Pretpostavljam da će biti donijeta odgovarajuća odluka, nakon čega će u toku sledeće sedmice biti objavljan tender – kazao je Vujačić.

Predsjednik sindikata NDKP-a Zoran Prelević kazao je da je izvršna direktorica Dejana Šuškavčević trenutno u Turskoj, gdje pokušava da nađe interesente za gradnju NDKP-a.

„Zetagradnja” je na drugom tenderu dostavila jedinu validnu ponudu za djelimičnu privatizaciju ili dokapitalizaciju NDKP-a kroz izgradnju fabrike. Radovićeva ponuda je najprije bila prihvaćena. Cijena koju je ponudio za izgradnju ekvivalentna je onoj koju je dao za plac i zgradu starog DKP-a. Ponuda slovenačke firme Trimo nije razmatrana jer nije dostavljena na vrijeme.
Novi duvanski kombinat prije godinu dana osnovala je Vlada, koja ima skoro 67 odsto akcija, dok Glavni grad posjeduje preko 30 odsto. Nova fabrika cigareta trebalo bi da bude izgrađena do 1. aprila naredne godine, kada će postojeća oprema iz starog Duvanskog, sa preostalim radnicima, biti preseljena na novu lokaciju na Tuškom putu, iza Distributivnog centra.

dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *