Jadran Perast u minusu 25 hiljada eura

Dodajte komentar

Preduzeće Jadran Perast završilo je prva tri kvartala ove godine sa gubitkom od 25,17 hiljada, a gubici su 12 odsto veći nego u istom periodu prošle godine, podaci su izvještaja o poslovanju koji je objavljen na sajtu Komisije za hartije od vrijednosti.

– Poslovni prihodi Jadran Perasta su na kraju septembra iznosili 15,9 hiljada eura, što je 12,6 odsto manje nego u uporednom periodu, dok su poslovni rashodi kompanije smanjeni za 11,7 odsto i iznosili su 41,85 hiljada – navodi se u izvještaju.

Ukupna aktiva preduzeća iznosila je 4,07 miliona i bila je neznatno manja nego u istom periodu prošle godine.

Dugoročne obaveze preduzeća iznosile su 378,29 hiljada, a kratkoročne 36, dok je neraspoređeni gubitak dostigao 157,5 hiljada eura.

Fabrika konfekcije je od januara 2004. registrovana kao akcionarsko društvo Jadran, sa djelatnošću hoteli i moteli sa restoranom. Privatizacija je završena 2006. kada su Fond PIO, Fond za razvoj i Zavod za zapošljavanje prodali 74,97 odsto udjela budvanskoj firmi Imobilia za 5,1 milion.

Privatizacija je predviđala pretvaranje palate Smekija i hale, u kojoj je poslovala bivša konfekcija, u luksuzan hotel koji još nije započet, a detaljni urbanistički plan usvojen je tek u aprilu ove godine nakon čega su iz Ministarstva turizma sredinom aprila saopštili da će vlasnik Jadran Perasta, po dobijanju izvoda urbanističkog plana, steći pravo za početak gradnje.

Većinski vlasnik Jadran Perasta je firma Imobilia, vlasništvo Branka Ćupića.

dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *