Agencija za nadzor osiguranja planira prihode od 728 hiljada eura

Dodajte komentar

Prema finansijskom planu i planu rada za 2013, koji su u skupštinskoj proceduri, Agencije za nadzor osiguranja, čiji je direktor Branko Vujović. planirala je ukupne prihide od 728,48 hiljada eura u narednoj godini, od čega se 93 odsto odnosi na godišnju naknadu.

– Po osnovu godišnje naknade, koja iznosi 0,99 odsto ukupne bruto premije, očekuje se prihod od 678,48 hiljada eura, a prilikom planiranja prihoda uzeta je u obzir fakturisana bruto premija koja je prošle godine ostvarena na tržištu osiguranja od 64,79 miliona eura – stoji u dokumentu, u kom se navodi i da je za osam mjeseci ove godine ukupna bruto premija iznosila 45,69 miliona. 

U Agenciji procjenjuju da će se premija kretati na nivou prosječno ostvarene mjesečne premije za period od januara do avgusta, te da će na kraju godine iznositi oko 68,5 miliona.

Prihode od 50.000 eura Agencija je projektovala na osnovu okvirne procjene prihoda od ostalih naknada, kao i stanja i trendova na tržištu osiguranja u 2012.

–Tekući rashodi planirani su u iznosu od 722,8 hiljada, i čine ih izdaci za bruto zarade i naknade, edukaciju, konsultantske usluge i ostala lična primanja, materijal i usluge, tekuće održavanje opreme i rentu – navodi se u izvještaju.

Za bruto zarade i naknade planirano je 390.000, za naknade, topli obrok, prevoz i regres 15,5 hiljada, za materijal i usluge 323,5 hiljada, dok su planirani izdaci za održavanje opreme četiri hiljade. U kapitalne izdatke svrstana je nabavka računarske opreme zaposlenima, u vrijednosti 4,5 hiljada.

Planom je predviđeno i unapređivanje regulatornog okvira za oblast osiguranja izmjenom postojećih zakonskih i podzakonskih propisa i donošenjem novih, kao i nadzor nad poslovanjem subjekata na tržištu osiguranja, licenciranje i statističko izvještavanje.

dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *