IRF: Sljedeće sedmice potpisivanje kredita sa EIB-om

Dodajte komentar

Investiciono-razvojni fond će tokom naredne sedmice, najvjerovatnije u srijedu, potpisati kreditni aranžman sa Evropskom investicionom bankom u vrijednosti od 50 miliona eura. To je za radio Antena M potvrdio direktor Investiciono-razvojnog fonda Dragan Lajović.

– Iduće sedmice će biti potpisanom ugovor sa Evropskom investicionom bankom, na osam godina period povraćaja pri čemu su dvije godine grejs period. Namijenjen je malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima. Ima jedan dio kredita namijenjen infrastrukturi. Potpuno su precizno defininsane procedure, a monitoring realizacije kredita će pratiti IRF i EIB. Smatramo to zajedničkim ulaganjem i partnerstvom evropske i crnogorske institucije i direktno podsticanje preduzetništva u Crnoj Gori. Građani već mogu da koriste kredite jer Fond ima iz tekuće likvidnosti mogućnost da kreditira preduzetnike i mala preduzeća, a EIB će refundirati tokom narednih nekoliko mjeseci ta sredstva jer se radi monitoring i od jedne i od druge institucije, kazao je Lajović.

Kako je ranije najavljeno, kreditni aranžman sa Evropskom investiiconom bankom biće realizovan kroz dva finansijska aranžmana od po 25 miliona eura, podijeljenih u nekoliko tranši.

portalanalaitika.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *