Zetagradnja dala ponudu za djelimičnu privatizaciju Novog Duvanskog

Dodajte komentar

Preduzeće Zetagradnja dostavilo je ponudu na tender za djelimičnu privatizaciju Novog Duvanskog kombinata Podgorica (NDKP) ili njegovu dokapitalizacija kroz izgradnju fabrike.

Tenderska komisija je, kako su saopštili njeni predstavnici, utvrdila da je ponuda Zetagradnje, koja je dostavljena lično, ispravna. Iz Tenderske komisije je objašnjeno da će biti razmatrane i ponude koje su u predviđenom roku, danas do 16 sati, poslate poštom.

“Ocjena dostavljenih ponuda biće objavljena najkasnije 15 dana od njihovog otvaranja, nakon čega će Tenderska komisija uputiti predlog odluke Savjetu za privatizaciju i kapitalne projekte na usvajanje”, navodi se u saopštenju.

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte raspisao je početkom avgusta novi tender za NDKP, jer na prethodni nije dostavljena nijedna ponuda.

Pravo učešća na novom tenderu imaju domaći i strani investitori koji, pored otkupljene tenderske dokumentacije, posjeduju iskustvo u oblasti duvanske industrije, odnosno agroindustrije, od najmanje tri godine ili su u posljednjoj poslovnoj godini ostvarili minimum pet miliona EUR godišnjeg poslovnog prihoda, odnosno prometa.

Iz Savjeta je objašnjeno da potencijalni ponuđači koji otkupe tendersku dokumentaciju mogu formirati konzorcijum. Uslov da taj konzorcijum učestvuje na tenderu je da barem jedan njegov član ispunjava uslove definisane javnim pozivom.

Učesnici tendera moraju i da potpišu izjavu o čuvanju povjerljivih podataka, kao i da plate naknadu za tendersku dokumentaciju, vrijednu 2.000 eura.

Kriterijumi prilikom izbora najpovoljnije ponude biće reference, cijena i način plaćanja, kao i socijalni program. Reference i socijalni program vrjednuju se sa po deset poena, a cijena i način plaćanja sa 80.

Krajnji rok za završetak fabrike je 31. mart 2013. Ponuđači imaju pravo da na tender dostave alternativnu ponudu za model zajedničkog ulaganja /joint venture/, u kojem NDKP ulaže poslovnu aktivu.

NDKP je osnovano Odlukom Vlade iz novembra prošle godine, sa kapitalom nominalne vrijednosti od 7,39 miliona eura, odnosno istim tolikim brojem akcija vrijednosti od po jedan euro.

Vlasnici kompanije, čija je osnovna djelatnost otkup, proizvodnja i promet duvana i duvanskih proizvoda, su Vlada sa 68,78 odsto udjela i Glavni grad Podgorica, koji ima 31,22 odsto dionica.

vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *