Upis manjinskih akcionara Duvanskog kombinata Podgorica

Dodajte komentar

Udruženju za zaštitu interesa manjinskih akcionara Duvanskog kombinata na jučerašnjem okupljanju se pridružilo još 20 novih članova, pa su uz postojećih 300 dostigli skoro 20 odsto akcijskog udjela od 48 procenata koje pokušavaju da vrate, kazao je ,,Danu” predstavnik tog Udruženja Žarko Knežević.

– Analizirali smo dokumenta od uvođenja stečaja do danas i utvrdili da je bilo dosta nezakonitih radnji – kazao je Knežević, ističući da će nakon detaljne analize dokumentacije do koje su došli podnijeti tužbe za vraćanje akcija, i tužbe protiv lica koja su u ime države upravljala fabrikom a koja smatraju odgovornim za njenu propast.

Knežević je ranije kazao da je Vlada planiranom likvidacijom, iako je u Privrednom sudu usvojen reorganizacioni stečaj DKP-a, i formiranjem Novog DKP-a nezakonito poništila akcije 4.368 akcionara, koji su ostali bez akcija nakon što su Vlada i Glavni grad u novembru osnovali Novi duvanski kombinat. Prema njegovim riječima, manjinski akcionari će zatražiti odgovornost Vlade zbog odnosa prema tom preduzeću, između ostalog i što nije reagovala prije deset godina, kada je DKP prvi put poslovao sa gubicima.

– Od tada počinje sunovrat fabrike, koja je podijeljena na interesne sfere – kazao je Knežević, ističući da će manjinski akcionari nastaviti da se okupljaju ponedjeljkom ispred fabrike, kako bi upisivali nove članove i nastavili da se dogovaraju o daljim koracima, jer im za sada nijesu omogućene prostorije u DKP-u, iako su ih tražili od stečajnog sudije. Cilj im je da vrate svojih 48 odsto dionica, u Novom duvanskom ili u nekoj drugoj kompaniji.

– Potrebno je da se svi akcionari udruže, kako bi rukovodili većim brojem akcija – kazao je Knežević.

dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *