Rudnik uglja Pljevlja: Skupština 17. septembra

Dodajte komentar

Rudnik uglja je, prema godišnjem izvještaju objavljenom na sajtu Komisije za hartije od vrijednosti, prošlu godinu završio sa profitom od oko 1,3 miliona, sedam puta manjim nego 2010. godine, a kompanija je u prvoj polovini ove godine imala gubitak od 3,45 miliona eura, za razliku od istog perioda prošle godine kada je imala profit od 1,97 miliona. 

Akcionari pljevaljskog Rudnika uglja razmatraće na redovnoj skupštini, koja je zakazana za 17. septembar, odluku o raspodjeli prošlogodišnje dobiti i izjasniti se o finansijskim izvještajima o radu i reviziji. Na dnevnom redu je i imenovanje revizora za ovu godinu i izbor članova odbora direktora.

Italijanska kompanija A2A je najveći pojedinačni vlasnik Rudnika uglja sa 39,49 odsto akcija, državi pripada 31,11 odsto, biznismen Aco Đukanović ima 11,15, Radoslav Tomić iz Beograda 1,05 odsto, dok ostali akcionari posjeduju manje od jedan odsto udjela, prema podacima Centralne depozitarne agencije.

Pljevaljska kompanija je krajem juna pokazala interesovanje za preuzimanje beranskog Rudnika mrkog uglja, a tu ideju podržava i vlasnik beranskog rudnika, grčki Balkan enerdži. Studija tehničko-ekonomske izvodljivosti spajanja rudnika sa EPCG pokazala je opravdanost, a konačnu odluku donijeće skupština akcionara. U rudniku je zaposleno 28 radnika koji redovno primaju plate.

dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *