HTP Primorje: Gubici za prvih šest mjeseci

Dodajte komentar

Hotelsko-turističko preduzeće „Primorje” iz Tivta prvu polovinu godine završilo je s gubitkom u poslovanju od oko milion, što je za devet odsto manje nego u istom periodu prošle godine, navodi se u izvještaju o poslovanju objavljenom na sajtu Komisije za hartije od vrijednosti.

Poslovni prihod preduzeća smanjen je za trećinu na oko 746,8 hiljada eura, a poslovni rashodi kompanije iznosili su 1,8 miliona, što je za četvrtinu manje nego u prvoj polovini prošle godine.Smanjena je i ukupna aktiva preduzeća za tri odsto, na 26,72 miliona, a neraspoređena dobit kompanije je 9,8 miliona, nasuprot neraspoređenim gubicima od oko dva miliona.

Dugoročne obaveze „Primorja” iznose 81,3 hiljade eura, kratkoročne 712 hiljada, dok su odložene poreske obaveze 92,87 hiljada eura.

Vlasnik 19,59 odsto akcija „Pr­imorja” je kompanija „Vapuveks” iz Lugana, korporacija „Kardif global” iz Paname ima oko 18 odsto, italijanski „Ćer­e­re” 14,46, a Mario i Paolo Go­rgoni po deset odsto dionica preduzeća. Zavarovalnica Triglav posjeduje 8,7 i fond Trend 5,7 odsto akcija preduzeća.

HTP „Primorje” osnovano je 1965. godine, a u okviru njega posluju hoteli „Palma” u Tivtu i „Planinka” na Žabljaku, dok je kompleks „Plavi horizonti” prije dvije godine prodat kompaniji „Katari diar”.

dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *