Japanske banke vraćaju ugled?

Dodajte komentar

Velike japanske banke su, u snižavanju rejtinga 15 najvećih finansijskih institucija u svetu, videle šansu da povrate svoje prisustvo na međunarodnim tržištima.

“Japanske banke sada imaju priliku da povećaju međunarodni ugled, koji je počeo da slabi nakon pucanja ekonomskog mehura u Japanu”, rekao je zvaničnik japanskog finansijskog sektora.

Uprkos evropskoj dužničkoj krizi, japanske banke su i dalje finansijski snažne zbog njihove ograničene izloženosti Evropi.

“Ukoliko se tome još doda apresijacija jena, imamo zlatne mogućnosti da bismo ubrzali naše poslovanje u inostranstvu”, rekao je izvršni direktor jedne megabanke.

Evropski finansijski problemi otvaraju jedan region mogućnosti, jer evropske banke prodaju aktive, kako bi zadovoljile zahteve za povećanjem nivoa visokokvalitetnog kapitala.

Analitičari, međutim, upozoravaju da se japanske banke moraju ponašati oprezno u pogledu rasta neizvesnosti oko izgleda svetske ekonomije.

“Japanske banke bi se mogle suočiti sa sličnom sudbinom kakva je pogodila evropske banke, ukoliko nesmotreno budu nastojale da prošire svoje operacije u inostranstvu”, rekao je Koiči Hadži iz Istraživačkog instituta NLI.

b92

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *