Prijava protiv Razvojne banke Vojvodine

Dodajte komentar

Uprava za sprječavanje pranja novca Srbije podnijela je Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu prijavu za privredni kriminal protiv Razvojne banke Vojvodine i odgovorne osobe u toj banci zbog neovlaštenog obavljanja transakcija jednog preduzeća čiji su finansijski tokovi bili stavljeni pod nadzor Uprave, objavio je srbijanski antikorupcijski site Pištaljka.

Banka je, kako prenosi Pištaljka, ranije bila obaviještena da o svim transakcijama prethodno mora obavijestiti Upravu za sprečavanje pranja novca, ali ona to nije učinila prilikom isplate naloga u vrijednosti od 6,19 miliona dinara. Time je prekršila odredbe Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorizma.

Razvojna banka Vojvodine, bivša Metals banka, u većinskom je vlasništvu Izvršnog vijeća Vojvodine.

Direktor Uprave za sprječavanje pranja novca Aleksandar Vujičić je za agenciju Beta objasnio da Uprava ne sumnjiči Razvojnu banku Vojvodine za pranje novca već je prijava podnijeta zbog kršenja propisa o sprječavanju pranja novca.

On je naveo da je u 2010. godini Uprava podnijela 19 prijava za privredni prestup, a pokrenuto je šest optužnih predloga i donijete su dvije presude, dok su dvije prijave odbačene. U 2011. godini Uprava je podnijela 25 prijava za privredni prestup, pokrenuta su dva optužna prijedloga i donijeto šest presuda, a dvije prijave su odbačene.

banka.hr

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *