Sjutra četvrti protestni skup

Dodajte komentar

Četvrti po redu, građanski protestni skup, počeće sjutra u 18 sati ispred platoa kod Univerziteta, a kako su saopštili organizatori, završiće se ispred zgrade Vlade.

Građani će u okviru protestne šetnje obići Televiziju Crne Gore, Pobjedu, Agenciju za nacionalnu bezbjednost, Ministarstvo unutrašnjih poslova, kafić Grand, Crnogorski elektroprenosni sistem , kao i staru i novu zgradu Vlade. Predviđen je i obilazak zgrade Predsjednika i Skupštine, Centralne banke  i Tužilaštva.

“U Crnoj Gori se probudila nova energija, građanska svijest i podrška koja se daje našim zahtjevima i trenutno jedinom koji je ostavka Vlade”, kazao je Srđa Keković iz USS i dodao da je i četvrti građanski protest isključivo nenasilan.

Za organizatore je, po mišljenju Kekovića, važno da su građani Crne Gore na proteklim protestima pokazali da znaju da demokratski da protestuju i da su se mnoge stvari od tog trenutka promjenile.

Izvršna direktorka MANS-a Vanja Ćalović je ponovila da “njihove ugradnje nikada nijesu bile očiglednije” i da se parama građana pune džepovi tajkuna.

“To je i razlog što očekujemo da će energija koja se probudila neće stati”, kazala je Ćalović i dodala da je “vrijeme da prestanu da stavljaju naš novac u svoje džepove i da ns kradu”.

“Ovo je tek uvod i na ovome neće stati”, poručila je ona.

Organizatori protesta na pres konferenciji ispred Univerziteta Crne Gore još jednom su pozvali građane da se pridruže protestu.

izvor: bankar/vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *